logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes270
Včera744
Týden1014
Měsíc9545
CELKEM2037320

  • Vaše IP adresa: 52.14.148.153
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

1
Online
Jak se P2.B a P3.B zúčastnila vodáckého kurzu

Jak se P2.B a P3.B zúčastnila vodáckého kurzu

Ráno 7. června 2023 jsme měli svůj první vodácký kurz. V 8 hod. jsme měli sraz u vodárny ve Znojmě, kde jsme si poté postavili stany.

Všichni jsme si navzájem pomáhali. Po postavení stanů jsme měli školení o sjezdu vody. A pak už jsme jeli. Ze začátku jsme si to zkusili nanečisto. Naši instruktoři byli milí a vždy nám poradili. Naše cesta vedla až do Tasovic. Pro některé to bylo poprvé, ale podle nás na to, že to bylo poprvé, tak se nám vedlo skvěle. Během vodáckého kurzu jsme měli čas i na své plány. Vždy jsme měli nějaké rozchody a večer bylo vždy zhodnocení našeho dne a opékání špekáčků a u toho jsme zpívali trampské písně s doprovodem kytary.

Další den 8. června 2023 jsme šli na laser game a další skupina do podzemí. Všichni jsme se dost bavili a páni učitelé taky, zahráli si s námi i laser game. Během čekání na další skupiny jsme si mohli vyzkoušet i virtuální realitu nebo hry na playstationu 4. Potom jsme měli rozchod, kdy jsme se rozdělili a někteří si v klidu zašli na oběd. Po rozchodu jsme měli sraz na vodárně. Domluvili jsme se a nachystali na naši túru, kde nás vedl hlavně pan učitel Sturz. Měli jsme skvělé přednášky o místech, kterými jsme prošli. Bylo to hlavně Gránické údolí a místo, které nás zaujalo, s názvem Samaritánka, kde jsme se dozvěděli zajímavou pověst o ní a o tomto kouzelném místě. Od Samaritánky jsme se už vraceli jinou cestou, kde jsme viděli křemenité ovečky na Hradišti ve Znojmě, kde jsme to prošli až na vyhlídku, která je nad vodárnou a pak jsme už sešli kopec až úplně dolů k vodárně. Po procházce jsme měli volno, kdy si šli někteří smočit nohy do vody nebo hráli hry. Večer jsme si zahráli všeobecný kvíz, o který se postaral pan učitel Helešic z Obchodní akademie. Pak už jsme jen poseděli u ohně a zazpívali si s kytarou.

Poslední den 9. června 2023 pro nás pan učitel Kratochvíl přichystal střelbu ze vzduchovek. Kdo chtěl, tak si mohl i zasoutěžit a 3 výherci dostali odměnu. I přes to, že někteří nikdy nestříleli, tak se jim dařilo skvěle. Po střelbě jsme zhodnotili celý kurz. Vyprávěli si naše zážitky a prožitky. Tímto už náš vodácký kurz byl u konce.

Kurz se moc vydařil i přes nepříznivé počasí. Myslíme si, že každý si užil kurz podle svého. Tímhle bychom chtěli poděkovat pánům učitelům za velmi záživný kurz a, že jsme měli tu možnost na něj jet. Vedoucí kurzu byl pan učitel Kratochvíl a dohled pan učitel Finda, Sturz, Helešic a naší paní učitelka třídní Janulíková.

Autor: Dostálová Kateřina, Mališková Adriana, P3.B


Sdílejte tento článek
Další obrázky k článku: