logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes397
Včera744
Týden1141
Měsíc9672
CELKEM2037447

  • Vaše IP adresa: 18.220.53.67
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

3
Online
Přednášky o Evropské unii

Přednášky o Evropské unii

V uplynulých měsících jsme využili nabídky Eurocentra Brno na přednášky pro studenty, a tak se v rámci společenskovědního vzdělávání někteří blíže seznámili s problematikou Evropské unie. V každé třídě proběhla v rámci dvouhodinového bloku přednáška zaměřená vždy na dvě konkrétní témata.

Vše odstartovalo na začátku března v G 4. A. Žáci se seznámili se základními orgány a fungováním EU, schvalováním evropské legislativy, členstvím ČR v EU a symboly EU. Mnozí žáci se aktivně zapojili a někteří překvapili svými rozsáhlými znalostmi.

Ve druhé polovině března se přednášky přesunuly do maturitních tříd, mnozí studenti si nejen rozšířili své obzory v otázce EU, ale zároveň si mohli zopakovat znalosti z maturitního semináře či získat další informace k dané problematice, které zužitkují u ústních maturit. V P 4. C proběhla přednáška o fungování EU a dále ČR a EU, studenti byli blíže obeznámeni se vztahy ČR a EU, historií vstupu či českými zástupci v EU. Na konci března se přednášky uskutečnily v obou maturitních třídách gymnázia. V obou třídách taktéž zazněly informace týkající se vztahů ČR a EU, řešily se ale také aktuální otázky, např. aktuální vývoj, rozšiřování EU, předsednictví ČR v Radě EU či Zelená dohoda.

Začátkem dubna proběhl poslední blok v P 4. B. V první části byli studenti nejprve seznámeni s fungováním EU, základními orgány a institucemi či procesem rozhodování, ve druhé byla přednáška zaměřena na EU a mladé lidi. Studentům byly představeny možnosti cestování, studia a práce v EU, vzdělávací a výměnné programy, což zúčastněné velmi zaujalo, zapisovali si poznámky a někteří projevili zájem o možnost vycestovat.

Všechny přednášky byly vedené Mgr. Nikolou Pavlůskovou z Eurocentra Brno, za což jí patří velký dík, zvládla studentům předat informace zajímavou a poutavou formou, studenti přednášky hodnotili velmi pozitivně. Uvítali nové informace i zábavný kvíz, ve kterém si mohli zasoutěžit o drobné ceny.

Mgr. Eva Malíková


Sdílejte tento článek
Další obrázky k článku: