logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes519
Včera744
Týden1263
Měsíc9794
CELKEM2037569

  • Vaše IP adresa: 18.116.65.220
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

3
Online
Zpráva o činnosti šachového klubu SK GPOA Znojmo, spolek v sezoně 2021/2022

Zpráva o činnosti šachového klubu SK GPOA Znojmo, spolek v sezoně 2021/2022

Šachová sezóna na podzim 2021 začala velkým otazníkem, bude se vůbec hrát? V první polovině sezony zasáhl negativně do všech soutěží a turnajů covid. V říjnu začala sezona družstev okresním přeborem v rapidu týmů v Dobšicích, kde náš klub postavil do turnaje čtyři družstva.

Okresního přeboru Znojmo se soutěže zúčastnily tři družstva, z toho jedno čistě dorostenecké. Mladší hoši – bratranci Peroutkovi, Vojta Kopeček, Matyáš Buršík se zúčastnili soutěže dospělých vůbec poprvé. V krajském přeboru první třídy jsme získali silnou posilu klubu v hráčích, kteří k nám přestoupili z ŠO TJ Znojmo, který po téměř stoleté existenci ukončil z personálních důvodů činnost. Sloučení nám ale přišlo k duhu a znojemský šach se po více než třinácti letech vrátil do 2. ligy! V nižší krajské soutěži KPIIB se dařilo dorostencům pod vedením studenta školy Leoše Rejzka, zde jsme vsadili zejména na mládežníky z tréninkové skupiny Zdeňka Molíka. Systematická a metodická práce s mládeží a dětmi přinesla své ovoce a hráči dokázali potrápit zkušené matadory jihomoravského šachu – brněnskou Univerzitu a Kuřim.

V krajském přeboru družstev mládeže se tým GPOA umístil v polovině tabulky a začátečníci si zahráli v doprovodném turnaji vážné partie.

V druhé polovině soutěžního ročníku se začala situace vracet pomalu do normálu a mladí hráči se účastnili snad každý týden nějaké šachové akce od nemistrovských jako například populární Třetí soboty na Lokomotivě nebo Bleskovek Zdeňka Páska až po krajský přebor v rapidu v Rajhradě.

Za podpory školy GPOA Znojmo, jmenovitě pana ředitele Pavla Koláře a paní Aleny Paulenkové, náš klub uspořádal dubnový přebor středoškoláků GPOA OPEN 2022, který byl hrán jako krajský přebor U18/20. V květnu proběhl také jeden díl KP mládeže do 14 let – O Pohár ředitele GPOA. Práce s mládeží byla korunována postupem Filipa Čtveráčka na MČR mládeže v Harrachově!

V létě jsme se zúčastnili také turnajů v Olomouci a Praze a akce šachově nejvýznamnější – CzechOPEN Pardubice. Uspořádali jsme letní šachové soustředění ve Chvalovicích. Závěrem sezony bodoval náš hráč Jakub Marek na Veletržním turnaji v Brně, kde skončil čtvrtý a nechal za sebou borce ratingově silnější.

Jak se nám bude dařit v nové sezoně? Jistě máme dobře nakročeno jak v lize, tak i v dalších soutěžích a šachových akcích.

Radek Skoumal předseda šachového klubu SK GPOA Znojmo, spolek


Sdílejte tento článek