logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes518
Včera744
Týden1262
Měsíc9793
CELKEM2037568

  • Vaše IP adresa: 13.58.246.134
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

3
Online
450 ml naděje

450 ml naděje

Je 2. prosince 2022. O půl osmé ráno se k hematologicko-transfuznímu oddělení Nemocnice Znojmo začínají trousit (nejen) studenti školy GPOA. Znojemská nemocnice se již tradičně zapojila do projektu 450 ml NADĚJE, který je zaměřen na podporu prvodárců krve, a my maturanti jsme se rozhodli se zapojit také.

Byli jsme přivítáni velmi milým personálem a v podobném duchu jsme absolvovali zbytek akce. Po registraci jsme vyplnili dotazník týkající se našeho zdravotního stavu. Následovalo krátké vyšetření a poté jsme již byli připraveni k odběru. Někteří spolužáci bohužel z různých důvodů vyšetřením neprošli a krev darovat nemohli. To však není vůbec důvodem ke smutku. Každý dárce, ať už úspěšný, či neúspěšný, je totiž zapsán do národního registru dárců kostní dřeně.
Ostatní se odebrali do darovacího boxu, kde se provedl samotný odběr. Ten trval ani ne 10 minut. Po odběru jsme všichni usedli ke svačině a vychutnali si kávu. Všichni jsme byli překvapeni a velmi potěšeni profesionálním a vstřícným chováním personálu nemocnice. Zcela sobecky též musím přiznat, že snad největším potěšením pro nás byly dary od sponzorů projektu. Domů jsme si odnesli čerstvé bylinky či poukazy do restaurace. Po odběru je nutné dodržovat pitný režim, možná proto mezi dary nechyběla ani láhev vína.
„O darování krve jsem přemýšlel už delší dobu. Chtěl jsem udělat dobrou věc, a o to víc mi bylo líto, když jsem nemohl darovat kvůli zvýšenému počtu bílých krvinek. Náladu mi zvedl přístup personálu, který byl tak milý, že jsem se cítil jako v americkém filmu,“ glosoval situaci Marian Černý, jeden ze studentů maturitního ročníku.

Jakub Kroutil G8.A, škola GPOA Znojmo


Sdílejte tento článek