logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes517
Včera744
Týden1261
Měsíc9792
CELKEM2037567

  • Vaše IP adresa: 3.15.150.119
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

3
Online
Previous Next

Výukový program dr. Zdědil a pan Zdražil

V úterý 6. prosince proběhl ve třídě P 1. C výukový program zaměřený na finanční gramotnost. Studenti během celého dopoledne pracovali v týmech=rodinách, kde půl roku hospodařili se svými vydělanými penězi.

Spláceli hypotéky, řešili náhlé situace s opravou spotřebičů v domácnosti. Snažili se hospodařit ekologicky s maximální měsíční úsporou tak, aby výdaje nepřesáhly příjmy. Vše si zapisovali do programu v počítači a na závěr viděli reálné zhodnocení své rodinné finanční situace.
Zde je hodnocení některých studentů z P 1. C:

Eliška Tichá
Já si myslím, že tato aktivita je a může být velice přínosná pro mé vrstevníky. Něčím podobným si měl projít každý, protože toto téma je velice důležité do života. Byla velice zdařilá.

Gabriela Gunčevovová
Mě tato hra bavila. Podle mě je to skvělý způsob, jak studentům ukázat, jak to chodí v reálném životě nebo s čím se musí potýkat naši rodiče. Zároveň je to skvělá příprava do budoucnosti a spousta lidí si z toho leccos odnese nebo se nad tím alespoň zamyslí. Ukazuje nám to, že život není tak jednoduchý, jak jsme si jako mladší děti mysleli.

Tereza Táborská
Tato akce byla dobré připravená a zorganizovaná. Líbilo se mi, že každý musel díky kartám náhod řešit jinou situaci a každý měl jiné příjmy a výdaje. Karty náhod byly také fajn, jelikož i v reálném životě se stanou nečekané věci. Díky losování skupinek jsme museli zvládnout společnou práci tak, jak bychom se sami třeba ani nerozdělili. Nevýhodou bylo málo přestávek.
Koncept tohoto programu je svým způsobem na české školství výjimečný. Je to skvělá šance jak děti seznámit s realitou a to si na tom cením. Myslím si, že tento program je více než dobrý. Je zábavná forma toho, jak se něčemu přiučit.

Radmil Kasal
Mně se ten projekt moc líbil. Bylo to provedené zábavnou a zajímavou formou. Například bych vyzdvihl obhajobu “vlastní činnost”. Nemohl být jen tak nějaký nápad. Musel být opodstatněný. Taky byla velice kreativní jména postav, jako příklad si uveďme “anglickou” rodinu s GRACE, Guynneth a Glenem, či rodinku Květoslava, Kazimíra a Kvída. Celkově tuto činnost hodnotím velice pozitivně a s chutí bych si ji někdy zopakoval.

Jack Todd Witt
Bylo to velmi zajímavé. Mohli jsme si vyzkoušet, jaké to je, vžít se do role našich rodičů: Trochu víc chápu finanční situaci u nás doma a vím, že to není jednoduché. Měli jsme možnost nahlédnout do rodinného rozpočtu a ten také nanečisto chvíli řídit. A nakonec jsme dostali zhodnocení - grafy, z nichž jsme si mohli udělat představu o hospodaření.


Sdílejte tento článek