logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes511
Včera744
Týden1255
Měsíc9786
CELKEM2037561

  • Vaše IP adresa: 18.222.163.88
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

3
Online
Previous Next

Den laskavosti

Laskavost často vnímáme jako vlastnost, která pomáhá druhým. Ve skutečnosti je ale nejvíce prospěšná nám samotným. Studentky naší školy (třída P II. A a výtvarná specializace třídy P IV. A) se zapojily do čtvrtého ročníku projektu Den laskavosti a šířily radost. Celosvětový den laskavosti je 13. listopadu, studentky měly na realizaci dobrého skutku celý následující týden.

Každá skupina si vymyslela svůj originální projekt. Pomněnky (P IV. A) vyrobily nádherné aromaterapeutické svíčky ze včelích pláství. Ty pak spolu s pozitivními vzkazy donesly lékařům a sestřičkám domácího hospicu, a tím jim poděkovaly za péči o ty, jejichž svíčka života právě dohořívá.
Tým Pajdačky s dobrým srdcem (P II. A) zase rozdávaly růže a duhové kuličky náhodným kolemjdoucím ve městě. Bylo neuvěřitelné, kolik radosti, překvapení i slz jsme tímto nápadem v lidech vyvolaly. Duhová kulička je symbol dětství, ponechme si v této době alespoň kousek dětské duše a šiřme laskavost, i když nebude zrovna 13. listopadu.

Též studentky a studenti P III. C a P IV. C, kteří navštěvují výtvarnou specializaci, se zapojili do výzvy Karla Janečka a rozhodli se, že udělají někomu radost v rámci celosvětového dne laskavosti.
První tým (Leprikoni – P III. C) se rozhodl potěšit maminky a děti z Domova pro matky a otce v tísni na Hradišti. Studenti Ušili hračky, vyrobili přáníčka se vzkazy, vyšili pytlíčky se jmény dětí, které naplnili drobnostmi pro štěstí, napekli dobroty, navlíkli náramky pro mamky a věnovali všem hodnotné dárky. Kristýna Dufková z P III. B dokonce dětem darovala svou ročníkovou práci z výtvarné výchovy. To a mnoho dalšího studenti zavezli k dětem a maminkám, strávili s nimi čas a nezapomněli potěšit dárečkem ani zaměstnance domova.
Druhý tým (Labutě – P IV. C) podpořil holčičku ze sociálně slabší rodiny zaplacením školného ZUŠ a nákupem výtvarných pomůcek. Studentky namalovaly pro malou slečnu motivační obrázek, napsaly jí dopis a osobně jí šly udělat radost do školy.
Studenti rozdali na Den laskavosti mnoho radosti. Děkuji jim za empatii a chuť pomáhat.

Mgr. Magdaléna Řiháková


Sdílejte tento článek