logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes515
Včera744
Týden1259
Měsíc9790
CELKEM2037565

  • Vaše IP adresa: 13.58.179.63
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

2
Online
Previous Next

Pedagogická Poema 2022

Studenti naší školy, konkrétně Lucie Kubíková (P II. A), Anežka Zádková (P II. B) a Jakub Hadraba (P I. A), se účastnili 54. ročníku Národní přehlídky přednesu, čtení a improvizovaného vyprávění žáků středních pedagogických škol a pedagogických lyceí. Na toto tradiční setkání, které se letos uskutečnilo v Praze od 7.-10. listopadu, se vydali za doprovodu paní učitelky Lady Vrbkové a Magdalény Řihákové.

Pedagogická Poema se letos nesla v duchu poetiky a s tímto tématem souvisela ryze umělecká atmosféra, nápaditá výzdoba školy a zejména nezapomenutelný program pro žáky a pedagogy (např. zajímavé semináře, návštěva DIVADLA X10, představení Malý princ v divadle Viola, beseda o současné knižní produkci a dětské literatuře v pražském knihkupectví Dvě veverky atd.). Samotná přehlídka se konala v divadle Semafor. Studenti si tak mohli užívat nezapomenutelnou atmosféru tohoto místa s příběhem.

A co našim studentům účast na Poemě dala? O tom už se rozepsali oni sami…

54. ročník Pedagogické Poemy mi toho dal spoustu. Originální a neobyčejné výkony ostatních talentovaných účinkujících byly opravdu inspirativní a v lecčem mě motivovaly. Kulturní obohacení prostřednictvím divadelních představení také proběhlo a motto letošní Poemy „Hledání poetiky“ bylo díky tomu splněno na sto procent. Program byl skvěle zorganizovaný a obecně prostory pražské školy byly nádherně připravené. Jakožto milovník jídla nemůžu nezmínit i chutné jídlo ve školní jídelně i o přestávkách mezi semináři. Když vše vezmu kolem a kolem, Poema mi dala možnost dělat, co mě baví, novou zkušenost a začínající milá přátelství.

Lucie Kubíková, P II. A

Účast na Poemě mi dala hodně. Nové přátele, zkušenosti, chvíle smíchu, zábavy, práci na sobě, ale i komunikaci s ostatními. Byly to nádherné a kouzelné čtyři dny, kdy jsem mohla poznat nové lidi, s kterými mi bylo potěšením pracovat. Lektoři nás báječně připravili. Odnáším si zkušenosti s nejkrásnějšími vzpomínkami a nezapomenutelné zážitky. Děkuji za možnost stát na jevišti v Semaforu a ukázat, co ve mně je. Stát tam, kde kdysi stáli Oni. Ačkoli se tyto věty mohou zdát jako klišé, pro mě jsou to slova plná vřelých emocí, která mě zahřejí u srdíčka.

Anežka Zádková, P II. B

Z Pedagogické Poemy jsem si odnesl spoustu zkušeností, hromadu nových kamarádů, zážitků a pocit, že jsem se v četbě pro vrstevníky posunul o velký krok. Měl jsem štěstí na kolektiv v mých seminářích. S lidmi z Poemy jsem stále v kontaktu. Semináře mě neskutečně bavily. Jediné, co bych vytknul je to, že ty čtyři dny utekly moc rychle…

Jakub Hadraba, P I. A

Mgr. Magdaléna Řiháková


Sdílejte tento článek