logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes519
Včera744
Týden1263
Měsíc9794
CELKEM2037569

  • Vaše IP adresa: 18.224.70.104
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

3
Online
Do Prahy letadlem, k Pražskému hradu podzemní šalinou

Do Prahy letadlem, k Pražskému hradu podzemní šalinou

Stav nouze, ozvalo se na palubě letadla, které přemisťovalo 21 studentů třídy E4.C společně s naší paní učitelkou třídní Mgr. Vlastou Bastlovou do hlavní města – stověžaté Prahy. Netrvalo to dlouho, kdy jsme se mohli zúčastnit naší druhé exkurze, tentokrát v našem hlavním městě.

Přímým směrem na Prahu jsme vyjeli 1. listopadu 2022 ze Znojma a chystali se podstoupit pilotní výcvik, tedy spíše projít si výcvikové centrum a dozvědět se spoustu nových a zajímavých informací o školení a výcviku pilotů z celého světa na letišti Václava Havla. Hned po příjezdu do centra nás uvítaly dvě zkušené a moc milé bývalé stevardky, které tímto zdravíme, a ještě jednou děkujeme za úžasnou prohlídku. Prohlédli jsme si modely letadel, skutečnou kabinu pro piloty a pro nás nejvíce zajímavé simulátory kabin, které jsou určeny pro již zmíněný výcvik pilotů nejen z ČR. Seznámili jsme se s pravidly na palubě letadla a jak se zachovat při extrémní situaci, která by mohla potencionálně nastat. To jsme ještě ale nevěděli, jak moc se nám tyhle informace budou hodit. Siréna a jasný rozkaz pilota: „Stav nouze!“, ozvalo se z kabiny letadla. „Skloňte se a kryjte si kotníky!“, křičela nahlas jedna ze stevardek. Druhá poté otevřela nouzový východ, rozepli jsme si bezpečnostní pásy a postupně jeden po druhém vyskákali z letadla a sjeli po nouzových skluzech. Evakuace letadla proběhla úspěšně. Tohle byl závěr naší exkurze ve výcvikovém centru. Rozloučili jsme se a spěchali přímo na Hradčany, kde jsme měli domluvenou prohlídku Prahy 1, především sídlo prezidenta – Pražský hrad. Jelikož byli někteří z nás v Praze poprvé, dozvěděli jsme se mnoho zajímavých informací z historie, ale i současnosti od paní průvodkyně, kterou zdravíme také. Konec naší exkurze jsme strávili v obchodním centru Palladium, kde jsme se po náročném dni najedli, koupili suvenýry a připravili se na cestu domů.

Zbytek večera jsme strávili v autobuse, kde jsme se neskutečně bavili, zavařili kávovar a probudili několik cestujících. Exkurzi jsme si všichni moc užili a v 9 hodin večer dorazili zpět domů do Znojma.

Ivo Žák a Lukáš Veselý, E4.C


Sdílejte tento článek
Další obrázky k článku: