logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes582
Včera744
Týden1326
Měsíc9857
CELKEM2037632

  • Vaše IP adresa: 13.58.30.131
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

2
Online
Dračí lodě mají na naší škole stále dobrou pověst

Dračí lodě mají na naší škole stále dobrou pověst

Tradiční akce s přátelskou atmosférou na řece Dyji, která je již neodmyslitelně spojována se Znojmem. To jsou znojemské závody dračích lodí. Čtrnáctý ročník Festivalu dračích lodí ve Znojmě opět nabídl vynikající zábavu, atraktivní podívanou a spoustu adrenalinu. V areálu dračích a vodních sportů na Dyji pod Sedlešovickým mostem v blízkosti Louckého kláštera se od středy 21. až do soboty 24. září závodilo na dračích lodích.

Závody středoškolských posádek se uskutečnily ve čtvrtek 22. 9. 2022. Závodu se zúčastnili vybraní žáci z různých tříd, kteří se nebojí vody a jsou sportovně založení. Posádka byla složena ze 17 chlapců a 4 dívek. Úspěšný den začal příchodem všech žáků a pana učitele Hiesse, který byl po celou dobu naší skvělou oporou. Mezi středoškolskými posádkami proběhly celkem 4 závody. Naše škola GPOA zahájila úspěšně první jízdu výhrou, kterou pokračovala až do samotného finále. Zúčastnění žáci GPOA se také zasloužili o rekord mezi středními školami za posledních několik let. Po celém dnu plného adrenalinu, napětí a soutěživosti posádka GPOA zaslouženě zvítězila.
Na závěr akce byli soutěžící pozváni na slavnostní vyhlášení soutěže a rozdání cen. Žáci hrdě převzali putovní pohár, který je nyní vystaven v naší škole. Tímto si také zasloužili postup na Mistrovství České republiky, které se uskuteční v Hranicích na Moravě.
Reprezentující žáci nyní posílají velké poděkování panu učitelovi Hiessovi za obrovskou oporu a podporu během celé soutěže. Velké díky patří také panu ředitelovi Kolářovi za to, že nám umožnil zúčastnit se závodu ve Dračích lodích. Všichni budeme doufat, že příští závody vybojujeme stejně jako ty letošní.

Nikola Auerová a Aneta Holíková, P4.C


Sdílejte tento článek