logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes692
Včera744
Týden1436
Měsíc9967
CELKEM2037742

  • Vaše IP adresa: 3.128.168.188
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

3
Online
Previous Next

Hory na Světlance

Lyžařského kurzu, který se konal 29.1.-3.2. 2022 v Rokytnici nad Jizerou a kterého se zúčastnili studenti G 6.A, G 3.A, G 2.B a někteří žáci z Gymnázia dr. Karla Polesného, instruktorky Hrůzová, Leischnerová, instruktor Dancinger a MUDr. Libor Vykoupil začal v sobotu ráno na Mariánském náměstí. Celkem 20 studentů se dvěma kantory.

Cesta nám rychle ubíhala, a když jsme dorazili na místo, čekal nás dvoukilometrový výšlap na horskou chatu Světlanku, ve které jsme byli ubytováni. Druhý den po příjezdu jsme se hned po snídani vydali na svah, kde jsme se rozřadili do tří družstev podle našich lyžařských schopností. Počasí nám moc nepřálo, každý den sněžilo, foukal vítr a mrzlo. Nás však nepříznivé počasí neodradilo a každý den jsme s úsměvem na tváři vyrazili na sjezdovku. Velký obdiv patří zejména studentům ze třetího družstva, kteří se ani přes náročné podmínky nevzdali a naučili se základy lyžování. Studenti v prvním a druhém družstvu pilně cvičili carving. V úterý odpoledne jsme si odpočinuli od lyžování a za stálého sněžení a s dobrou náladou jsme vyšlápli na Lysou horu na chatu Dvoračky. Tam jsme si pochutnali na zmrzlinovém poháru. Večery někteří z nás trávili nekonečnými pingpongovými zápasy, jiní koulováním ve sněhu. Věřím, že si většina z nás lyžařský kurz užila i společně s našimi úžasnými, milými učiteli a zároveň instruktory lyžování. Poděkování patří také našemu panu doktorovi, který se o nás vzorně staral.
Všichni jsme si zkrátka přivezli domů zážitky a vzpomínky, na které budeme ještě dlouho vzpomínat. Za celý lyžařský kurz Barbora Čaňková G6.A.


Sdílejte tento článek