logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes1
Včera916
Týden1661
Měsíc10192
CELKEM2037967

  • Vaše IP adresa: 3.139.83.79
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

4
Online
Previous Next

Odborná praxe studentů E3. B a E3. C

Praxe E3. B

Studenti obchodní akademie od 31. 5. – 11. 6. 2021 absolvovali odbornou ekonomickou praxi především ve znojemských firmách.
Přínosem jim bylo doplnění si odborných ekonomických znalostí a dovedností.

Zde jsou názory některých studentů:

  • Petra B. (Znojemčan, bytové družstvo): „Z mého pohledu jsem se dozvěděla mnoho nových odborných informací.“
  • Viktorie L. (firma Colas, a. s.): „Z praxe si odnáším pozitivní pohled na finanční účetnictví. Měla jsem možnost si vše sama vyzkoušet pod dohledem zkušené paní účetní.“
  • Eliška O. (TOS, a. s.): „Praxi hodnotím kladně. Získala jsem nové poznatky o marketingu a naučila se pracovat s ekonomickými aplikacemi. Na podzim budu opět v této praxi pokračovat.“
  • Radim K. (firma DEMA-DEKOR, s. r. o.): Praxe splnila všechny moje představy a očekávání. Celý tým se mi maximálně věnoval. Spokojenost z absolvované praxe byla oboustranná.“

A tak bych mohla citovat další a další studenty… Co dodat na závěr? Čas, který strávili všichni studenti v „novém kolektivu“, byl velkým přínosem nejen po pracovní stránce, ale i z hlediska načerpání nových informací. Byl také příjemnou změnou po distanční výuce.

Ing. Alena Valentová, vedoucí praxe OA


Praxe E3. C

I v letošním roce se naši studenti oboru IT zúčastnili odborné praxe u firem. Pro studenty je to velká zkušenost a často i první setkání s reálnými podmínkami jejich budoucí práce. Vedle firem zabývajících se informatikou pracovali i na obecních úřadech, školách i v běžných firmách, které informační technologie pouze využívají ke své administrativě.

Jak svou praxi hodnotí studenti?

„Všem zaměstnancům Oblastní charity ve Znojmě patří můj obrovský dík a respekt. Naučil jsem se spoustu nových věcí, především jsem si osvěžil znalosti v Office aplikacích, a mohl jsem se podílet na propagaci této společnosti prostřednictvím prezentací. Naučil jsem se pracovat se zadavateli zakázek a nacházet společné kompromisy.“ (Jakub Adam, praxe v Oblastní charitě Znojmo)

„Na začátku jsem nečekal, že bych získal tolik nových a užitečných zkušeností. Hlavní zkušenost, za kterou jsem rád, byla možnost tvoření a následné prezentování přednášek v prostředí reálné firmy, kterou jsem až do teď neměl možnost získat.“ (Ivo Vejmelka, praxe v Oblastní charitě Znojmo)

„Nejvíce mě zaujmulo oddělení na konfiguraci multiplexorů, switchů serverů a všech dalších zařízení, která patří do racků. Věc, která mě překvapila asi nejvíce, byla přeprava dat pomocí jiných než ethernetových sítí. Jelikož jsem si nikdy nedokázal představit, jak vůbec může něco jako SDH v praxi fungovat, celé téma mi rozšířilo obzory a ukázalo zcela nové způsoby využití informatiky a pokročilých technologií.“ (Vojtěch Polach, praxe v AŽD Praha)

RNDr. Petr Kudláček, vedoucí praxe IT

 


Sdílejte tento článek