logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes847
Včera744
Týden1591
Měsíc10122
CELKEM2037897

  • Vaše IP adresa: 18.118.16.91
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

4
Online
Previous Next

Společenskovědní témata v online událostech

V rámci února a března naši studenti pokračovali ve vzdělávacích aktivitách nad rámec výuky a rozšiřovali své znalosti v oblasti společenských věd. V uplynulých týdnech využívali možnosti účastnit se online událostí v podobě seminářů, debat a přednášek.

Institut pro politiku a společnost, Eurocentrum Brno, Eurocentrum Praha, Evropská komise v ČR, Café Evropa, Ústav mezinárodních vztahů. To jsou hlavní pořadatelé online událostí, díky kterým si naši studenti rozšířili a stále rozšiřují své obzory. Situaci v politice na evropské i mezinárodní scéně mapovaly události zaměřené na brexit, otázky bezpečnosti v Africe nebo evropskou migrační politiku, kterých se zúčastnili Jakub Kroutil a Jindřiška Hažmuková. Oba účastníci si díky těmto debatám prohloubili znalosti nejen z politologie. Oblast kultury přiblížili hosté v rámci debat o veřejné a kulturní diplomacii České republiky a současném stavu české kultury. Těch se zúčastnil Ondřej Švanda, který neváhal hostům položit zvídavé otázky. Ekonomickou rovinou se zabývaly online události týkající se bitcoinu, investiční dohody mezi EU a Čínou nebo také debata se členem bankovní rady České národní banky. Karolína Komárková, Jakub Kroutil a Jiří Meister si díky těmto debatám prohloubili své vědomosti v rovině kryptoměn či současného stavu české ekonomiky. Lidskoprávní tematiku přiblížily debaty o postavení mužů a žen ve společnosti a dále práva LGBTIQ+ občanů. Tyto události měly u studentů zatím největší úspěch. Šárka Březovská, Lucie Jasná, Veronika Leukertová, Vendula Machylová, Adéla Šlapáková, Adéla Štěpaníková a Nikola Weishauptová se seznámily s aktuálním postojem k této problematice na české i evropské úrovni.

Online události však neposkytují studentům jen teoretické poznatky, ale také praktické možnosti do budoucna. Seminář Mezinárodní příležitosti pro mládež, kterého se zúčastnily Klaudie Klaudingerová a Anastasia Valeria Šapovová, představuje mezinárodní projekty, dobrovolnické projekty nebo činnosti Evropského sboru solidarity, díky kterým se mladí lidé mohou zapojit do mnohých aktivit. Klaudie Klaudingerová po účasti na semináři využila této možnosti a registrovala se do Evropského sboru solidarity.

Naši studenti nám ukazují, že aktivní přístup ke vzdělání a využívání nových příležitostí je skvělou cestou k vlastnímu rozvoji a zároveň motivací na sobě dále pracovat a inspirovat tím i ostatní.

Mgr. Eva Malíková

 


Sdílejte tento článek