logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes853
Včera744
Týden1597
Měsíc10128
CELKEM2037903

  • Vaše IP adresa: 3.142.197.121
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

4
Online
Mladí hrají šachy

Mladí hrají šachy

Šachy se začaly hrát na škole GPOA Znojmo v roce 1998. Z tehdejšího kroužku se Šachový klub GPOA stal významným šachovým družstvem okresu Znojmo. V současné době má 52 členů, 30 z nich jsou mladí do jednadvaceti let. Jako všichni ostatní se museli v současné době přizpůsobit a zrušit soutěže i pravidelné tréninky. Naživo se tedy hrát nedá, ale pro šachové nadšence není technickým problémem se přesunout do virtuálního prostoru.

Předseda Šachového klubu GPOA Znojmo Radek Skoumal představuje možnosti, které šachisté využívají: „Přizpůsobili jsme se myslím velice dobře dnešní době. Každou středu se setkáváme navečer přes platformu Skype na tréninku. Ty vede náš člen Ing. Zdeněk Molík, který je trenérem 2. třídy. Primárně jsou tyto tréninky organizované pro členy našeho klubu, pravidelně se jich přihlašuje asi patnáct. Připojují se však i jednotlivci z jiných šachových oddílů, kteří podobné zázemí mateřského oddílu nemají.“
Šachisté si přes šachové platformy chess.com a liches.org domlouvají individuální zápasy. Pomocí těchto šachových on-line heren zorganizoval Šachový klub GPOA Znojmo dva přátelské turnaje pro osmičlenná družstva se šachisty z Boskovice. Jednu Znojemští těsně prohráli, v odvetě těsně vyhráli.
V době, kdy žáci a studenti nemají možnost se věnovat aktivně sportu, nemohou vyrazit za kulturou ani na vycházku s kamarády, jsou právě šachy vítaným zpestřením dlouhých dní, které všichni musí trávit doma. Šachový klub GPOA Znojmo dokonce v tomto školním roce přijal tři nové členy. Další, kteří šachy pro nedostatek času hrát přestávali, se daleko aktivněji do tréninků i zápasů zapojují. Na stránkách SK GPOA najdete aktuality ze života klubu, návod, jak se připojit k šachové platformě, i problémové šachové úkoly.


Sdílejte tento článek