logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes872
Včera744
Týden1616
Měsíc10147
CELKEM2037922

  • Vaše IP adresa: 3.145.41.253
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

4
Online
Previous Next

Online vzdělávací aktivity studentů nad rámec výuky

V době, kdy nás distanční výuka staví do povinnosti trávit mnoho času u počítače, se mezi našimi studenty najdou tací, kteří právě toto období online komunikace využívají ve svůj prospěch, vzdělávají se nad rámec výuky a účastní se soutěží a debat prostřednictvím komunikačních platforem či sociálních sítí.

 

V sobotu 19. prosince proběhla v online podobě filozofická soutěž „Nebojme se myslet“. Naši studenti patří mezi pravidelné účastníky a někteří z nich zaznamenali v minulých letech velké úspěchy. Letošní kolo proběhlo kvůli současné situaci online, studenti tedy nepsali své práce na půdě Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci jako každý rok, ale ze svých domovů. Naši školu letos reprezentovali tři studenti, z gymnaziálních tříd Pavlína Vojtěchová a Jan Ondruš, kteří mají bohaté zkušenosti z předchozího ročníku, a z pedagogických tříd Eva Krouchalová. Úkolem bylo napsat filozofickou esej na jedno ze čtyř zadaných témat. Přestože nikdo z našich studentů nepostoupil do dalšího kola, odnášejí si cenné zkušenosti.

Během prosince probíhala také soutěž „Co pro mne znamená svoboda?“, kterou vyhlásil Senát Parlamentu ČR. Jakub Kroutil zabojoval v kategorii literární útvar. Neobsadil sice výherní místa, přesto se může těšit ze své účasti, získaných zkušeností a věcné památky, která mu přišla domů.

V posledním lednovém týdnu využili někteří studenti možnost zúčastnit se online debat, které reagují na aktuální dění. V úterý 26. ledna proběhla debata s názvem „Jak ovlivní bezpečnostní situaci ve světě nástup nové americké administrativy prezidenta Bidena?“, kterou pořádal Institut pro politiku a společnost. Účastníkem byl mj. ministr zahraničních věcí ČR Tomáš Petříček nebo velvyslanec ČR v USA Hynek Kmoníček. Hosté zhodnotili aktuální situaci v USA a zvažovali možné kroky nového amerického prezidenta. Této hodinové debaty se zúčastnil Ondřej Švanda. Ve čtvrtek 28. ledna proběhla debata „Café Evropa online: Osobní zodpovědnost v boji proti klimatické změně – čím může každý z nás přispět k naplnění Zelené dohody?“, které se zúčastnila Dominika Kresničerová. Debata, kterou organizovaly tři subjekty, Evropská komise v ČR, Kancelář Evropského parlamentu a EUROPEUM Institute for European Policy, se zaměřovala na plány Evropské unie v oblasti ochrany klimatu a otevřela téma občanské odpovědnosti v boji proti klimatické změně. Oba naši účastníci zhodnotili debaty jako velmi přínosné.

Děkujeme našim studentům za inspirativní přístup ke vzdělávání a věříme, že v tom budou i nadále pokračovat.

 Mgr. Eva Malíková


Sdílejte tento článek