logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes60
Včera916
Týden1720
Měsíc10251
CELKEM2038026

  • Vaše IP adresa: 3.138.117.233
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

1
Online
Ekonomové z GPOA Znojmo zvládnou zabodovat i online

Ekonomové z GPOA Znojmo zvládnou zabodovat i online

Praktický vzdělávací program pro střední školy JA Studentská Firma běží v České republice už velmi dlouho jako program neziskové vzdělávací organizace Junior Achievement. Na GPOA Znojmo je vyučován na oboru obchodní akademie. V rámci tohoto programu studenti založí skutečnou obchodní společnost, provozují reálnou činnost. Cílem není pouze se naučit nutné administrativní postupy při zakládání firmy, základy podnikání, ale i přijímat rozhodnutí nebo zapojit společenskou odpovědnost do svého podnikání. Jednotlivé studentské firmy mohou také poměřit své síly v rámci celorepublikové soutěže JA Studentská Firma roku. A v této soutěži se do TOP10 probojovala i studentská firma LOA creative team při GPOA Znojmo.

V letošním školním roce si studentská firma LOA creative team zvolila jako předmět podnikání výrobu drobných předmětů s vinařskou tematikou. A trefili se do černého. V duchu sloganu „Rozliš se!“ vyrábí rozlišováčky na vinné skleničky a různé ozdobné předměty z korků. Jejich výrobky mají vtip, jsou originální a vkusné a na trhu nemají prakticky žádnou konkurenci. Částečně jsou z recyklovaných korků, šetrné k přírodě.
Jejich podnikání se daří. Svoje výrobky prodávají osobně na vinařských akcích v regionu a je o ně velký zájem. Zájem projevují i různá vinařství, která výrobky naší firmy používají jako dárky pro své odběratele. Na základě poptávky vzniká i e-shop.

O tom, že se studenti v rámci tohoto programu opravdu naučí podnikat, svědčí, že patří mezi 10 nejlepších JA Studentských Firem roku 2020. Postupují do Národního finále, kde budou muset svoji firmu prezentovat na téma Kdo jsme a co jsme dokázali, předloží výroční zprávu společnosti a podnikatelský plán, a to vše v anglickém jazyce. Vítěz poté postupuje do Mezinárodního finále.

Do Národního finále přejeme žákům naší školy hodně úspěchů!

Ing. Lenka Kseničová

Foto4
Foto3
Foto2
Foto1


Sdílejte tento článek