logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes81
Včera916
Týden1741
Měsíc10272
CELKEM2038047

  • Vaše IP adresa: 18.221.55.135
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

1
Online
Previous Next

Virtuální škola GPOA: pohled žáků a studentů

Snem každého školáka jsou dlouhé prázdniny. Nemusí trvat tak dlouho, jak psal Jules Verne ve své knize Dva roky prázdnin, ale pár týdnů volna navíc se vždycky hodí.
Školy jsou již skoro pět týdnů zavřené, rozhodně však to nejsou prázdniny. V prvních chvílích po vyhlášení tohoto nenadálého volna reagovali žáci a studenti školy rozpačitě. To jako nebudeme chodit do školy? Týden? Asi dva týdny nebo víc, nevíme. Domů šli všichni docela zaražení. Vypravování starších lidí o uhelných a chřipkových prázdninách se zdálo dalekou minulostí. Starší studenti, kteří mají na dohled maturitu, se začali hned na začátku obávat, jak se budou doma sami na zkoušku dospělosti připravovat.

Změna školství, která by se možná plánovala roky, musela nastat během jediného dne. Karanténa byla bez jakéhokoli předběžného upozornění vyhlášena v úterý, ve středu učitelé navázali se svými svěřenci kontakt a další dny se rozběhlo vyučování. On-line.
O tom, jak hodnotí výuku na dálku, psali ti nejmladší z osmiletého gymnázia GPOA Znojmo. Je jim jedenáct let a zvládají docela dobře. Všichni se ale shodují, že normální škola je lepší. „Všemu rozumím, co se mám doma učit a na čem mám pracovat. Ale není to stejné, jako když je nás na učení víc. Musím si všechno pocházet sám a to je nuda. Nikdo se nesměje, nevyrušuje a tak. Rodiče mi pomáhají, když potřebuji, ale mně prostě chybí celá třída. Už se moc těším, až to bude zase všechno při starém!“ popsal svoji situaci jeden z primánů.
Je nutné říct, že ve velké většině přistupují žáci a studenti k této mimořádné situaci zodpovědně. Někdy je to ale docela těžké. „Chybí mi kamarádi a možnost, nechat si látku vysvětlit od učitele. Když nám není něco jasné, můžeme učitelovi napsat nebo se s ním spojit přímo, ale pořád to není ono. Je také těžké se někdy přinutit pracovat, protože doma mě spousta věcí odvádí od učení,“ stěžuje si další žák.
Pozitivní vidí tito žáci na on-line výuce to, že mohou postupovat svým tempem, že si rozvrhnou den podle své chuti, nemusí brzy vstávat. Dopoledne jdou třeba hrát na zahradu fotbal, k učení můžou zasednout až později. Píší, že jejich dny jsou klidnější. „Škola na dálku mi zabere míň času, takže se můžu věnovat svým věcem o trochu déle. Daleko víc čtu, za oknem mám pokusnou zahrádku, kterou pravidelně sleduju a fotím, večer hrajeme s našima hry.“
Prohlédněte si fotky virtuální školy. Otevřete si kvíz O STARÝCH ČESKÝCH SLOVECH zde a SBÍRKU AKROSTICHŮ zde, které připravili žáci primy G1.A ve své virtuální škole.


Sdílejte tento článek