logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes83
Včera916
Týden1743
Měsíc10274
CELKEM2038049

  • Vaše IP adresa: 18.118.16.91
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

1
Online
Previous Next

Škola GPOA Znojmo tiskne ochranné štíty

Studenti ve škole sice nejsou, ale 3D tiskárny v budově GPOA ve Znojmě běží od rána do večera. Výrobu tolik potřebných ochranných štítů zajišťuje školní technik pro IT Pavel Novák. „Informace jsem získal na facebooku firmy Prusa Research. Používám 3D design, který tato firma vytvořila a poskytla volně ke stažení.

Tisknu na dvou našich školních tiskárnách čelenky a úchyty, které se nasazují na umělohmotný list, což je vlastně průhledná podložka, která se kupuje běžně v papírnictví. Za den zvládnu udělat součástky na dvacet takových štítů. Vše tisknu v rámci komunitní skupiny 3D tiskem proti COVID-19 a ve spolupráci s panem Radimem Syslem. Od začátku minulého týdne už jsem jich na našich školních tiskárnách vyrobil více než 150 kusů. Celkově místní komunita dodala do oblasti Znojemska více než 400 kusů a stále tiskneme!“
Můžeme představit další skupinu, která působí na Znojemsku a která je v úzkém kontaktu se školou GPOA. Je jím Rotary klub, který v Hrušovanech nad Jevišovkou vyrobil již 100 štítů a předal je znojemské nemocnici, ordinacím lékařů, další zásilka je určená místním sociálním službám. Znojemský Rotary klub platí materiál, organizuje dobrovolníky, kteří obsluhují tiskárny a štíty kompletují. Vzpomeňte si na ně, až budou o adventu nabízet charitativní punč, abyste přispěli na jejich dobročinné aktivity.
Máte doma 3D tiskárnu? Začněte tisknout také. Návod je volně ke stažení, můžete kontaktovat Pavla Nováka z GPOA Znojmo, který vám předá své zkušenosti (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).
Materiál na výrobu jednoho štítu stojí asi 75 korun. Chcete přispět? Číslo účtu najdete na stránce https://3dac.cz/.

 


Sdílejte tento článek