logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes126
Včera916
Týden1786
Měsíc10317
CELKEM2038092

  • Vaše IP adresa: 18.220.6.150
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

2
Online
Previous Next

Hejtman kraje ocenil studentku GPOA Znojmo

Studentka Veronika Moravcová z naší školy byla pozvána Krajským úřadem Jihomoravského kraje na slavnost, při které hejtman Bohumil Šimek předal studentům z šestnácti škol svého kraje ocenění za úspěchy dosažené v celostátních a mezinárodních vědomostních soutěžích. Jako poděkování za vzornou reprezentaci Jihomoravského kraje předal Veronice a dalším pamětní listy a drobné dary.

Slavnostního aktu, který proběhl ve čtvrtek 21. listopadu 2019 v budově brněnského Krajského úřadu Jihomoravského kraje, se vedle oceněné studentky zúčastnili též její rodiče a ředitel školy GPOA Znojmo RNDr. Leoš Gretz. „Zapojení do významných soutěží má naší škole letitou tradici. V posledních deseti letech se ve Středoškolské odborné činnosti, což je nejprestižnější odborná soutěž, každoročně umísťují naši studenti na prvních místech v kraji a mezi nejlepšími v celé republice. Nejvyšší ocenění si v minulých letech odnesli studenti za odborné práce v oboru chemie, dějepisu, ekonomie či ekologie,“ uvedl ředitel školy.

Veronika Moravcová v červnu letošního roku obsadila druhé místo v národním kole Středoškolské odborné činnosti se svou prací s názvem Blatské tance. Úsilí o zachování tradic a zvyků, kterým se již několik let věnuje v národopisném souboru Ráček v Soběslavi, završila touto odbornou publikací, kterou doplnila vlastními kresbami a notovým záznamem písní, které doposud existovaly pouze v ústním podání. Její práce, která doslova roztančila porotu, zpracovávala pod vedením Mgr. Jaromíry Rubáčkové.
Hejtman Šimek označil přítomné studenty za budoucnost jižní Moravy. „Rozhodující pro další rozvoj našeho kraje jsou totiž chytří a šikovní lidé,“ vyzdvihl práci studentů Bohumil Šimek.


Sdílejte tento článek