logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes198
Včera916
Týden1858
Měsíc10389
CELKEM2038164

  • Vaše IP adresa: 3.148.108.134
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

1
Online
Previous Next

Kde peníze pomáhají – ještě jednou ke sbírce Postavme školu v Africe

Z nadace Člověk v tísni přišlo poděkování všem účastníkům benefičního večera naší školy a zároveň zpráva o tom, kam putují vybrané peníze:

Kromě stavby speciálně pedagogických tříd v Etiopii budeme letos v rámci sbírky Postavme školu v Africe rehabilitovat základní školy pro děti uprchlíků v uprchlickém táboře Meheba na severozápadě Zambie.
V uprchlickém táboře Meheba žije téměř 22.000 uprchlíků z Demokratické republiky Kongo, Angoly, Burundi, Rwandy či Somálska. Tento uprchlický tábor byl založen v roce 1971 a většina infrastruktury, včetně školních budov, byla postavena v 70. letech a v současném okamžiku chátrá. Nejhůře na tom jsou tzv. komunitní školy, ve kterých se učí děti uprchlíků i zambijských rodin v první a druhé třídě. Tyto komunitní školy vznikly proto, že takhle malé děti nemohou chodit do státních škol, které jsou vzdáleny několik kilometrů od jejich domova.
V komunitních školách učí dobrovolní učitelé, také často uprchlíci, kteří v táboře žijí. Ve školách je velký nedostatek vybavení jako jsou školní lavice, pomůcky či učebnice. Proto jsme se letos rozhodli podpořit rehabilitaci těchto komunitních škol a zlepšit podmínky na vzdělání mnoha prvňákům a druhákům.
Rehabilitace bude zahrnovat výměnu azbestových střech, úpravy podlah a stěn, nasazení skel do oken a dveří, malování prostor, opravu obytných prostor pro dobrovolné učitele i stavbu záchodů pro děti i učitele. Také chceme do škol dodat lavice a základní vybavení. V současné době sedí v jedné lavici až čtyři žáci.

Podpora českých škol (ať už formou sbírky, benefiční akce nebo běhu pro Afriku) je pro nás moc důležitá. Děkovné fotografie pocházejí přímo z terénu – z dubnového slavnostního předávání tří speciálně pedagogických tříd na základních školách Wade, Shone a Danama v Etiopii.

Člověk v tísni


Sdílejte tento článek