logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes260
Včera916
Týden1920
Měsíc10451
CELKEM2038226

  • Vaše IP adresa: 3.133.133.150
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

5
Online
Previous Next

Jak na přírodu všemi smysly

28. března se třídy P I. C a P II.A vydaly na exkurzi do centra ekologické výchovy Chaloupky. Studenti lycea na farmě v Zašovicích vyráběli sýr a studentky P II. A se učily poznávat přírodu všemi smysly.

„Senzitivita“ – CEV Chaloupky

Naši exkurzi do CEV Chaloupky nedaleko Zašovic všichni hodnotíme kladně! Odjeli jsme o půl osmé ze Znojma pohodlným autobusem. Na exkurzi jsme dojely asi o hodinu a půl později. Čekaly tam na nás dvě velmi příjemné a usměvavé slečny Vendy a Marťa, se kterými jsme pohovořily o tom, co je to senzitivita. Dále jsme pokračovaly ven, kde jsme hrály všelijaké hry v přírodě a okolí tohoto střediska. Hry byly zajímavé a určitě se nám budou hodit do našeho budoucího povolání, i když byly určené pro mladší děti, myslím, že nás také velmi zaujaly a bavily nás. Náš program trval asi 3 hodiny a byl velmi obsáhlý. Na konci programu jsme dostaly malý "časopis" s hrami podobného typu, jaké jsme hrály, na založení. Odvezly jsme si nové znalosti a určitě to nebylo naposledy, co jsme toto místo navštívily.

„Cesta k sýru“ – farma Zašovice
Dne 28. března jsme se zúčastnili exkurze na přírodní farmu v Zašovicích. Na exkurzi vyrazila třída P1.C a čtyři studentky oboru Sociální činnost. Exkurzi jsme zahájili na autobusovém nádraží, kde jsme se všichni sešli. Po přepočítání všech členů výpravy jsme se během hodiny a půl přesunuli na farmu v Zašovicích. Po příjezdu jsme se rozdělili do dvou skupin. První skupina šla do kuchyně, která byla součástí farmy. Druhá skupina si šla prohlédnout farmu. V kuchyni jsme měli připravené hrnce s mlékem, které bylo čerstvě nadojené. Z tohoto mléka jsme se učili, jak vyrobit sýr. Ze smetany, jak jsme zjistili, se může vyrobit máslo a podmáslí. Také jsme se naučili vyrábět šlehačku. Druhá skupina mezitím zjišťovala, jak farma funguje a jaká zvířata tu jsou. Viděli jsme pastýřské psy, krávy, stádo ovcí, slepice atd. Po farmě nás provázel farmář Tomáš, který měl ke všemu připravený výstižný a vtipný komentář. Poté, co první skupina dokončila výrobu všech mléčných výrobků a druhá skupina prošla farmu, se skupiny prostřídaly. Celý den bylo přívětivé počasí a my jsme byli rádi, že jsme v přírodě.


Sdílejte tento článek