logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes260
Včera916
Týden1920
Měsíc10451
CELKEM2038226

  • Vaše IP adresa: 3.138.117.233
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

5
Online
Previous Next

Skvělá jízda našich ekonomů

Začátek roku 2019 byl ve znamení ekonomických soutěží. V lednu se žáci Andrea Horníčková a Tomáš Sivera E4. B zúčastnili největší individuální celorepublikové soutěže v účetnictví Má dáti dal 2019, kterou pořádá SVŠE Znojmo. Oba naši žáci prokázali velké znalosti v daném oboru a získali Osvědčení o absolvování certifikační zkoušky z předmětu účetnictví.

V oboru účetnictví jsme soutěžili i v další soutěži Účetní tým 2019, kde soutěžilo 60 škol na kterých se vyučuje obor Obchodní akademie. Tým z naší školy ve složení Andrea Horníčková, Tomáš Sivera a Petr Chaloupek z E4.B obsadil v základní celorepublikové části skvělé 3.místo. Tím se kvalifikoval do velkého finále. Ve velkém finále pak vybojoval skvělé 5. místo. Celá soutěž se konala na půdě Vysoké školy Mezinárodních a veřejných vtahů v Praze a její zástupci připravili pro studenty zajímavý doprovodný program. Seznámili se např. s povoláním „protokolisty“, kterých je, jak jsme dozvěděli, pouze 12 v republice. Soutěžící si také mohli vyzkoušet etiketu stolování v praxi, neboť všichni vítězové tzv. TOP 6 byli pozváni na dort a nealko šampaňské.

Když jsem se zeptala na dojmy studentů tak odpověděli: „Týmová soutěž je pro nás příjemná. Jsme rádi za tuto zkušenost a za to, že jsme obstáli v silné konkurenci velkých škol.“

Další ekonomickou soutěží byla Ekonomická olympiáda. Ze školního kola postoupilo 6 žáků do kola krajského. V krajském kole uspěl Petr Chaloupek. Obsadil 3. místo a pojede naši školu reprezentovat do celorepublikového finále, které se bude konat v reprezentativních prostorách ČNB v Praze. Petr v této soutěži uspěl už i v minulém roce a říká: „ Letošní ročník se líbil víc. Otázky byly více otevřené a týkaly se více využití ekonomie v praxi“.

Ing. Lenka Kseničová       


Sdílejte tento článek