logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes262
Včera916
Týden1922
Měsíc10453
CELKEM2038228

  • Vaše IP adresa: 3.23.92.127
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

3
Online
Previous Next

Znonet získal stříbro - viděno dvěma

Pohled 1.:

Ve dnech 25. 2. až 27. 2. 2019 se uskutečnil již 41. ročník Hudebního festivalu středních pedagogických škol. Dějištěm letošní přehlídky se stala Kroměříž, kam zavítali hudební reprezentanti 14 pedagogických škol z celé republiky. 

Znojmo mělo své zástupce v soutěžních kategoriích sólový zpěv pop/muzikál a malé vokální a vokálně-instrumentální soubory. Dívčí vokální skupina Znonet z GPOA vystoupila s žánrově pestrým repertoárem, v němž nechyběly spirituály či lidové písně. Porotu zaujaly dívky svým pěveckým výkonem natolik, že jim udělila krásné 2. místo.
Tři dny v Hanáckých Athénách naplněné hudbou, zpěvem a přátelskou atmosférou rychle uběhly, ale již nyní se mohou účastníci festivalu těšit na další ročník, který proběhne v roce 2020 v Karlových Varech.

Pohled 2.:

Minulý týden se uskutečnil Hudební festival v Kroměříži, kde se utkali v soutěži větší či menší hudební tělesa a jednotlivci. Z naší školy soutěžila vokální skupina ZNONET a Katka Kloudová v kategorii muzikálový zpěv.
V pondělí 22. 2. 2019 ráno jsme přijely na Hudební do Kroměříže a hned jsme si udělaly akustickou zkoušku v nádherné aule kroměřížské pedagogické školy. Znonet si zazpíval své písně pro kategorii vokální soubory a naše kamarádka Káťa Kloudová si přezpívala své soutěžní písně do kategorie sólového muzikálového/popového zpěvu. Nebudeme si nic nalhávat, nepočítaly jsme s umístěním, spíše nám šlo jen o to si zazpívat a nasbírat inspiraci do příštích let. Káťa šla soutěžit ještě ten den a musím říct, že se jí to opravdu povedlo, i když bez umístění. Druhý den jsme se šly podívat na kategorii sborů, ve které jsme bohužel nesoutěžily, protože jsme nebyly dostatečně připraveny, ale máme nápady na příští rok. Ve středu byl náš den. Nervozita stoupla, ráno jsme se rozezpívaly a doupravily poslední nedokonalosti. Myslím, že jsme předvedly skvělý výkon, který nakonec ohodnotila i porota 2. místem! Soutěž jsme si moc užily a doufáme, že příští rok pojedeme zase!

Pavlína Elsnicová, P2.A


Sdílejte tento článek