logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes182
Včera739
Týden3339
Měsíc17684
CELKEM1971477

  • Vaše IP adresa: 3.144.252.140
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

5
Online
Previous Next

Lucie, Daniela a biologická olympiáda

V pondělí 26. března 2018 se do kampusu v Brně sjelo 35 pozvaných studentů, vítězů školních kol BiO. Slavnostní zahájení krajského kola v nejvyšší kategorii A bylo v režii děkana Přírodovědecké fakulty MU doc. Kašparovského a krajské komise biologické olympiády. Všech 7 biologických soutěžních disciplín absolvovali studenti v učebnách a laboratořích Přírodovědecké fakulty v Brně během 4 hodin.

Naši školu v krajském kole BiO reprezentovaly studentky gymnázia Lucie Konvičková z G 8.A a Daniela Reiterová z G 7.A. Obě studentky mají velký zájem o biologii a jsou ochotné věnovat přípravě na olympiádu velké množství svého volného času. Vědí, že v krajském kole budou mít silné protihráče a že i neuvěřitelné se může stát skutkem.
Lucie Konvičková se již po páté stala vítězkou krajského kola BiO a Daniela Reiterová poznala, jak je to těžké mezi vynikajícími mladými biology v Jihomoravském kraji. V soutěži si vedla výborně. V pořadí je sice na 5. místě výsledkové listiny, ale 2. a 5. místo v letošní soutěži v biologických znalostech odlišuje pouze 1,5 bodu.
Za 25 let existence gymnázia na GPOA Znojmo ve všech soutěžních kategoriích v krajských kolech BiO naši studenti získali 17 krát 1. místo, 10 krát se umístili na 2. místě a 9 krát jim patřilo 3. místo.
V krajském kole BiO kat. A ředitel Ústavu botaniky a zoologie prof. RNDr. Milan Chytrý, PhD. oceňuje nejlepšího znalce rostlin a živočichů ze všech zúčastněných soutěžících BiO. Stejně jako loni i letos to byla Lucie.
Lucie bude naši školu reprezentovat v ústředním kole biologické olympiády, která se bude konat ve dnech 23. 4. - 27. 4. 2018 na půdě zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Lednici. Luci, přejeme Ti radost ze soutěže, z možnosti setkání se s nejlepšími mladými biology naší republiky a také štěstí při řešení soutěžních úloh ústředního kola BiO.

Lucie a Danielo, díky za vynikající reprezentaci naší školy a za šíření jejího dobrého jména.

Mgr. Jarmila Vítková.

konvickova1 konvickova2

 


Sdílejte tento článek