logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes674
Včera916
Týden2334
Měsíc10865
CELKEM2038640

  • Vaše IP adresa: 3.147.52.53
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

5
Online
V čem jsme zranitelní - soutěž CO2 liga

V čem jsme zranitelní - soutěž CO2 liga

Každý máme spoustu starostí, každodenních i výjimečných, všechny ale jednou přestanou. Za pár týdnů už se nebudeme muset bát námrazy, za pár měsíců některým přestane škola a za pár let někomu začne důchod. Samá pozitiva, když si je umíme najít. Až se jednomu začne na Zemi líbit. Jako vždy je tu ale něco, co nám kazí radost a na všechno vrhá stín. Protentokrát je to tým Svobodných rakeťáků a fakta, kterými jsou vyzbrojeni.


Poslední dobou můžeme pozorovat nezvykle vysoké teploty, které probouzí spoustu rostlinek ze zimního spánku. Můžeme si říct, že to se prostě občas stane. Ale zamysleme se. Kolikrát jsme za posledních pár let slyšeli nebo četli, že „padají teplotní rekordy“?
Je to tak, k slovu se opět hlásí změna klimatu. A chce udeřit tam, kde jsou lidé tolik zranitelní. Nastala obleva uprostřed zimy, takže zemědělské plodiny momentálně vysazené a čekající na jaro zahájily probouzení. Většinou nejde o nic závratného, rostliny už mají za sebou taky kus vývoje, aby věděly, že jedna obleva jaro nedělá. Ale jedna velká obleva už by jaro dělat mohla. A rostliny si neposlechnou předpověď, takže každé možnosti využijí a chtějí růst za každou cenu. A nebuďme sluníčkáři, naše drahé rostlinky to nejspíše nepřežijí.
Bohužel, nejsem zemědělec a neporadím Vám, jak zachránit úrodu meruněk. Ale můžu Vám s jistotou říct, že klima se mění. Nebuďme vůči tomu slepí a připravme se na to.
Článek byl zpracován v rámci soutěže CO2 liga, pořádané eko institutem Veronika. V případě dotazů nás můžete kontaktovat na emailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Sdílejte tento článek