logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes10
Včera806
Týden2476
Měsíc11007
CELKEM2038782

  • Vaše IP adresa: 3.142.197.121
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

5
Online
Celostátní přehlídka SOČ

Celostátní přehlídka SOČ

Účast v nejprestižnější středoškolské soutěži má na naší škole dlouholetou tradici. Středoškolská odborná činnost (SOČ) umožňuje studentům vyzkoušet si nejen znalosti v oboru, který je zajímá, ale propojit je i s informacemi jazykovými, technickými a v neposlední řadě i prezentačními.Ve dnech 16. - 18. června 2017 se uskutečnila v Boskovicích celostátní přehlídka 39. ročníku soutěže SOČ. Naši školu reprezentovali Radek Maderka a Anna Leischnerová (na snímku), kteří vítězně prošli okresním a krajským kolem. Obsadili shodně čestná desátá místa v oboru pedagogika a zemědělství.

V následujících řádcích si můžete přečíst postřehy Radka Maderky.
Celkově mé pocity jsou takové, že to byla velmi dobrá zkušenost a poznal jsem spoustu nových lidí. Obhajoby mi daly mnoho zkušeností ohledně prezentačních dovedností a schopností obhájit si svou práci a stručně ji představit jak porotě, tak i obyčejným divákům. Od ostatních soutěžících jsem si odnesl spoustu poznatků ohledně jimi zkoumaného problému. Po obhajobách jsme debatovali s komisí o výběru vysokých škol.
Po celé tři dny nás čekal bohatý kulturní program. Kromě kina a návštěvy zámku, jsme se seznámili s výrobou posterových prezentací, vyslechli řadu zajímavých přednášek atd. Nejvíce mě zaujala návštěva Moravského krasu. V neděli kolem 7:30 vyrazil jeden ze dvou autobusů na prohlídku Punkevní jeskyně a Macochy. Nejprve jsme prošli Punkevní jeskyni, viděl jsem spoustu nádherných stalagnátů, stalagnitů. Prohlídka byla rozdělena na dvě části. První část „suchá“, kdy jsme procházeli v chodbách jeskyně a část mokrá, kdy jsme se plavili na lodi po slepém rameni řeky Punkvy, které zasahovalo i do jeskyně. Po prohlídce jsme jeli zpět autobusem na oběd a posléze na vyhlášení výsledků.
Na hotelu bylo velmi živo a zábava. Poznal jsem spoustu nových lidí nejen z Jihomoravského kraje, ale i z ostatních krajů. Zároveň jsem zkoukl jeden z nových filmů a také jsem poznal krásy Jihomoravského kraje. Tuto soutěž doporučuji všem! Nejprve jsem si nevěřil a nevěřil jsem ani tomu, že dokážu napsat takhle kvalitní práci, která by prošla až na celostátní přehlídku. Myslím si, že je to velmi obohacující zkušenost a dodá vám to potřebné zkušenosti pro studium na VŠ.
Celá tato soutěž není jen o vypracování práce a obhajobě, ale i o tom, že si užijete spousty legrace a poznáte při tom spoustu milých, velmi chytrých a nadaných lidí. Jděte do toho!

Radek Maderka, P3.C

 


Sdílejte tento článek