logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes20
Včera806
Týden2486
Měsíc11017
CELKEM2038792

  • Vaše IP adresa: 18.119.112.165
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

7
Online
Previous Next

Pojďte s námi za dobrodružstvím – „Pouští a pralesem“

V úterý 30.5.2017 jsme se probudili do krásného dne, od samého rána zalitého slunečními paprsky. Rosničky slibovali nádherný den, který se skutečně vydařil!

Naše třída P1.A se společně se třídou P1.C sešla krátce před půl osmou na znojemském autobusovém nádraží s batohy plnými nápojů, svačin a repelentů a v srdcích s touhou po nových zážitcích. Nasedli jsme společně s vyučujícími, p. uč. Leischnerovou a p. uč. Hrůzovou, do autobusu a vyrazili vstříc našemu poznání.

Autobus nás vysadil ve městečku Třešť, vyšli jsme kopec a zde se nás ujali dva zkušení průvodci. Rozdali nám cedulky, na které jsme si napsali svá jména a rozdělili do dvou skupin podle tříd. Náš výukový program nesl název „Pouští a pralesem“ - stejně jako dobrodružný román polského spisovatele Henryka Sienkiewicze, nositele Nobelovy ceny za literaturu. Jeho kniha vypráví o putování mladých hrdinů napříč Afrikou a je určena převážně mládeži, taktéž jako tento výukový program. Trasa, po níž jsme se pohybovali a plnili úkoly v pracovních listech, poznávali stromy a jejich životní podmínky, vedla Národní přírodní rezervací Velký Špičák. Cestou lesem jsme si natrhali medvědí česnek, nejlepší přírodní léčivý prostředek a obložili jím chléb s jogurtovou pomazánkou, který jsme dostali od našich průvodců. Byla to opravdu mňamka! Na konci cesty, jež nám velice příjemně utekla, jsme se dostali až k vrcholu Špičáku, který je porostlý bukovým pralesem. Všemi našimi smysly jsme mohli okusit přírodní bohatství této překrásné krajiny kolem nás.

Pochopili jsme, jak je důležitá znalost a péče o prostředí kolem nás a také práce ve skupině. Osvojili jsme si praktické dovednosti pro pobyt v přírodě, nadýchali se čerstvého vzduchu bez výfukových plynů z automobilů, obohatili jsme se o nové poznatky z oblasti životního prostředí a rozšířili si znalosti z biologie.

Těšíme se na příští výuku v lůnu přírody!

Foto zde: http://dandrdle.rajce.idnes.cz/Trest_2017/
http://leischnerova.rajce.idnes.cz/BUKOVY_PRALES_P_I.A_30.5.2017/

Monika Hanzalová, P1.A


Sdílejte tento článek