logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes76
Včera806
Týden2542
Měsíc11073
CELKEM2038848

  • Vaše IP adresa: 18.226.94.206
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

1
Online
Workshop v AT&T

Workshop v AT&T

Pětice vybraných žáků čtvrtých ročníků Obchodní akademie se zúčastnila workshopu Soft skills v Brně. Konkrétně Šobová Romana, Pokorná Alena a Vendula, Sobotková Kamila a Fafílková Petra. Celá akce byla organizována neziskovou vzdělávací organizací JA Czech ve spolupráci s americkou telekomunikační společností AT&T, která v současné době zaměstnává přes 300 000 pracovníků po celém světě (až 67 národností), z toho 1000 v Brně. Nejvýznamnějšími klienty společnosti jsou například Coca Cola nebo HBO.

Program byl rozdělen do 4 částí - pracovní pohovor, tvorba životopisu, prezentační dovednosti a Time Management. Jednotlivými částmi provázeli odborníci z AT&T. Hned z úvodu přivítal účastníky anglicky mluvící senior manager, který zdůraznil důležitost vzdělávání mládeže a její kontakt s reálným pracovním prostředím.

Účastníci získali užitečné rady a informace jak sestavit/nesestavit životopis, jak se prezentovat na pohovoru a čelit otázkám jako: „Jakou zeleninou se cítíte být?“ nebo „Jakým zvířetem byste chtěli být a proč?“. Ve druhém bloku se učili, jak prezentovat. Mezi jednotlivými bloky provedli zástupci firmy účastníky workshopu budovou společnosti. Také se setkali se zaměstnanci různých národností, kteří ochotně vyprávěli svůj životní příběh.

Nejzábavnější, byla dle žáků, poslední část - Time managament. V tomto bloku se učili, jak si co nejefektivněji zorganizovat práci a úkoly. Součástí byla i soutěž mezi zúčastněnými školami, kdy měli žáci možnost vyzkoušet si práci manažerů, řešením komplikovaných krizových situací, ke kterým může dojít. Každá ze skupin zvolila jinou strategii. Řešení bylo mnoho, ale nejlépe a nejrychleji krizovou situace řešili naše žákyně a prokázaly tak výborné manažerské schopnosti a předpoklady k manažerskému rozhodování.

V závěru každý ze studentů poskytl zpětnou vazbu a celou akci zhodnotil. Všichni zúčastnění se shodli, že by přivítali více takových příležitostí, umožňující poznat reálné podnikatelské prostředí a setkávat se s odborníky.

Ing. Bc. Věra Freyová


Sdílejte tento článek