logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Počet přístupů

Dnes114
Včera844
Týden958
Měsíc18891
CELKEM2116717

  • Vaše IP adresa: 18.226.251.227
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

6
Online
Psychologie jako volitelný předmět

Psychologie jako volitelný předmět

V letošním školním roce byl pro studenty předmaturitního ročníku gymnázia otevřen volitelný předmět psychologie. Do nového předmětu s týdenní dvouhodinovou dotací se zapsalo 21 studentek. Cílem bylo dotknout se témat, která jsou aktuální mezi dospívajícími a zároveň reflektují současné problémy nejen mladé generace.

V úvodu školního roku se studentky věnovaly farmakopsychologii, pobavily se o problematice závislostí a zabývaly se charakteristikami některých návykových látek. Několik setkání se věnovaly psychopatologii a různým psychickým onemocněním, navštívily také Klub Coolna Znojmo, kde se účastnily autentické přednášky o poruchách příjmu potravy, a v prosinci vytvářely vánoční psychohygienické letáčky, které odprezentovaly v atmosféře vánočních trhů. Část výuky se věnovaly forenzní psychologii, analyzovaly pachatele násilné trestné činnosti, zabývaly se českými sériovými a masovými vrahy, sestavovaly psychologický profil pachatele vybraných trestných činů a věnovaly se i viktimizaci. Výrazným tématem byla také psychologie umění, studentky analyzovaly ukázky literárních děl a zhodnocovaly psychologický vliv na čtenáře, rozebíraly i výtvarná díla, což si prakticky vyzkoušely např. v kostele sv. Mikuláše. V diskuzi a skupinové práci otevřely i oblast sociálně patologických jevů a vyráběly letáčky o šikaně.

Studentky se praktickou cestou seznamovaly s důležitými tématy, kromě samostatné práce trénovaly své schopnosti a dovednosti ve dvojici i ve skupině. Formou diskuzí vyjadřovaly názory ke každému tématu, učily se pracovat s různými zdroji a rozvíjely také svou kreativitu.

Mgr. Eva Malíková


Sdílejte tento článek
Další obrázky k článku: