logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes310
Včera739
Týden3467
Měsíc17812
CELKEM1971605

  • Vaše IP adresa: 3.146.221.52
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

10
Online
Previous Next

Úspěch našich studentů na filozofické soutěži

V pátek 14. února se v Olomouci konalo druhé kolo filozofické soutěže Nebojme se myslet, kterého se zúčastnilo 20 nejlepších studentů z celé republiky. V prvním kole jubilejního 10. ročníku soutěžilo 170 studentů z celé republiky. Účastníci poměřili své síly, prokázali schopnost napsat kvalitní filozofický text, ve druhém kole to museli zvládnout v cizím jazyce.

Naši školu reprezentovali ve druhém kole tři studenti, takže jsme zopakovali úspěch z loňského roku. Jan Ondruš a Pavlína Vojtěchová si letos odbyli svou premiéru na soutěži, o to větší překvapení bylo, že byli se svou prací tak úspěšní a postoupili do druhého kola. Dominik Dvořák se soutěže zúčastnil i loni, mohli bychom tedy říct, že letos už věděl, co ho čeká. Stále ale musel poměřit síly s mnoha studenty ze všech koutů republiky a musel prokázat mj. znalost kritického myšlení a schopnost argumentace. Dominik dosáhl ve druhém kole obrovského úspěchu, obsadil 3. místo. Druhé kolo této soutěže je kvalifikačním kolem pro postup na Mezinárodní filozofickou olympiádu (IPO), která se letos koná v Lisabonu. Postupují dva studenti, Dominik je tedy v tuto chvíli v roli náhradníka.
Dominik filozofickou soutěž hodnotí velmi pozitivně. „Filozofická soutěž Nebojme se myslet byla celkově velmi příjemná zkušenost. Už jsem trochu věděl, co čekat, jelikož jsem se účastnil již minulého ročníku, a musím říct, že mě soutěž opět nezklamala. Organizace byla na jedničku, všechno proběhlo hladce a s vedením Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci se velmi příjemně spolupracovalo. Ochota se zdá být u nich na prvním místě a díky tomu jsem se já, tak i ostatní soutěžící mohli soustředit plně na psaní eseje. Za sebe musím říct, že si myslím, že takováto zkušenost se hodí všem, jak studentům s technickým, tak humanitním zaměřením, jelikož být schopen rychle reagovat na dané téma, přemýšlet a zároveň psát se jistě vyplatí všem studentům. Soutěž bych vřele doporučil.“
I když se jeho úspěch může zdát hořkosladký, protože jen těsně nepostoupil, je to pro něj i naši školu obrovský úspěch a on sám si odnáší cenné zkušenosti. Jan a Pavlína, kteří také dosáhli skvělých výsledků, mají možnost se soutěže zúčastnit zase příští rok, proto věříme, že příležitosti využijí a znovu zabojují o co nejlepší umístění.

Mgr. Eva Malíková


Sdílejte tento článek