logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes256
Včera744
Týden1000
Měsíc9531
CELKEM2037306

  • Vaše IP adresa: 18.223.107.214
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

1
Online

Mezinárodní cena vévody z Edinburghu Program DofE

dofe 2017

Ve školním roce 2016/2017 jsme zahájili netradiční a neformální projekt, do kterého se postupně zapojují žáci naší školy pod vedením dvou vyškolených pedagogů.

Program DofE je celosvětový program neformálního vzdělávání pro mladé lidi ve věku od 14 do 24 let, který založil v roce 1956 britský princ Philip, manžel královny Alžběty. Program umožnuje mladým lidem trávit volný čas smysluplně, stát se občansky aktivními a za jeho úspěšné splnění získají mezinárodně uznávaný certifikát. Mladí lidé se zdokonalují ve zvolené sportovní aktivitě, rozvíjejí svůj talent v různých oblastech, v rámci dobrovolnictví pomáhají a společně s ostatními účastníky programu z dané školy společně naplánují a připraví se na expedici, jejíž absolvování bývá obvykle vrcholem programu. Certifikát obdrží na slavnostní ceremonii za účasti zajímavých patronů programu, jedenkrát za 2 roky Zlaté certifikáty předává v Praze přímo zástupce britské královské rodiny.
Program DofE je tady od toho, aby ti pomohl zdolat výzvy, které bys chtěl(a) překonat a splnit si sny, které máš.
V programu DofE se budeš dlouhodobě a pravidelně věnovat aktivitám ve čtyřech oblastech: rozvoj talentu, dobrovolnictví, sport a dobrodružná expedice, na zlaté úrovni navíc vyrazíš na akci s pobytem. Vstup do programu je dobrovolný a jeho účastníci mezi sebou nesoutěží.
V programu DofE budeš mít čas i podporu od svého vedoucího, abys přemýšlel(a), jaké jsou tvé zájmy, schopnosti a ambice, a na základě toho si stanovil(a) cíle v jednotlivých oblastech programu. K dosažení těchto cílů tě dovede jen tvá vytrvalost a odhodlání. Nakonec tě čeká skvělý pocit z dosaženého úspěchu, posunutí hranic toho, co dokážeš, získání nových zkušeností, zážitků a kontaktů. Z programu DofE si odneseš jen tolik, kolik do něj vložíš, protože v něm stejně jako v životě k opravdovému úspěchu nevedou žádné zkratky. Za vložené úsilí navíc získáš prestižní certifikát – Mezinárodní cenu vévody z Edinburghu – který ti předají významné osobnosti z České republiky či Velké Británie a jenž ti může pomoci k přijetí na vysokou školu nebo do vysněného zaměstnání.


Sdílejte tento článek